Na
vrh
 

Naftalan prirodni kruti šampon

Proizvođač: Naftalan Ivalan - Terme
90,00 kn

Čisti, hrani i ostavlja kosu mekanom i sjajnom, štiti tjeme zbog bogatih sastojaka shea maslaca.
Naftalan ulje je preparat jedinstven u Europi, bogat mineralima naftalana koji smiruju nadraženu kožu i vlasište, potiču regeneraciju kože, popravljaju njenu strukturu i sprječavaju probleme kože.

Sastav: Sulfopon 1216G, shea maslac, provitamin B5, protein riže, phytokeratin (protein pšenice), hidrolat Lavandre Budrovke, eterično ulje Lavande Budrovke i naftalansko ulje, ne sadrži konzervans.


Naftalan, zemno mineralno ulje, svrstavamo u prirodne ljekovite činitelje. Prirodni ljekoviti činitelji koriste se od davnina u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a isto tako  u liječenju već nastalih bolesti i oštećenja. Naftalan, koji koristimo u našim preparatima, dobiva se destilacijom naftenske nafte. To je nafta visoke specifične težine i spada u “teške” nafte. Sadrži malo lakih frakcija poput benzina i kerozina,  ali sadrži visok postotak naftenskih ugljikovodika, od kojih izdvajamo sterane, spojeve koji su strukturom sličini steroidnim hormonima te provitaminu D. Upravo se steranima pripisuje ljekovito djelovanje naftalana. Do sada su u svijetu poznata dva nalazišta naftenske nafte: u Azerbajdžanu te u Ivanić-Gradu.

Naftenska nafta je nastala iz biološkog, organskog materijala taloženjem ostataka uginulih mikroorganizama (fitoplanktona, zooplanktona, bakterija, algi i viših kopnenih biljaka) na dna mora ili jezera, gdje su prekriveni mineralnim česticama. U uvjetima vrlo niskog sadržaja kisika, molekule biomase su se mikrobiološki razgrađivale na jednostavnije dijelove, koji su zadržali organsku strukturu.

 

Terapijsko djelovanje naftalana:

– protuupalno

– vazodilatatorno

– desenzibilizirajuće

– djelovanje na metabolizam bjelančevina i elektrolita

– hipokoagulatorno djelovanje

– lokalno djelovanje

– djelovanje in vitro na proliferaciju i diferencijaciju keratinocita

– djelovanje na rast i razvoj stanica koža

Kupci koji su kupili ovaj proizvod također su kupili i

Naftalan ulje

125,00 kn

Naftalan krema

150,00 kn