Na
vrh
 

Naftalan fini prirodni sapun

Proizvođač: Naftalan Ivalan - Terme
50,00 kn

Naftalan sapun izrađen na prirodan način, bez, parabena, bez umjetnih boja, mirisa i okusa! Sadrži naftalansko ulje, maslinovo ulje, palmino ulje, kokosovo ulje, eterično ulje lavande budrovke, hidrolat lavande budrovke, natrijev hidroksid.
Koristi se na cijelom tijelu. Nema u sebi nikakvih detergenata, te ne isušuje kožu. Posebno pogodan za suhu i iritiranu kožu, koju ne isušuje i čini je mekom i elastičnom.

Sastav: maslinovo ulje, palmino ulje, kokosovo ulje, naftalansko ulje, eterično ulje lavande Budrovke, natrijev hidroksid.


Naftalan, zemno mineralno ulje, svrstavamo u prirodne ljekovite činitelje. Prirodni ljekoviti činitelji koriste se od davnina u očuvanju zdravlja i sprečavanju bolesti, a isto tako  u liječenju već nastalih bolesti i oštećenja. Naftalan, koji koristimo u našim preparatima, dobiva se destilacijom naftenske nafte. To je nafta visoke specifične težine i spada u “teške” nafte. Sadrži malo lakih frakcija poput benzina i kerozina,  ali sadrži visok postotak naftenskih ugljikovodika, od kojih izdvajamo sterane, spojeve koji su strukturom sličini steroidnim hormonima te provitaminu D. Upravo se steranima pripisuje ljekovito djelovanje naftalana. Do sada su u svijetu poznata dva nalazišta naftenske nafte: u Azerbajdžanu te u Ivanić-Gradu.

Naftenska nafta je nastala iz biološkog, organskog materijala taloženjem ostataka uginulih mikroorganizama (fitoplanktona, zooplanktona, bakterija, algi i viših kopnenih biljaka) na dna mora ili jezera, gdje su prekriveni mineralnim česticama. U uvjetima vrlo niskog sadržaja kisika, molekule biomase su se mikrobiološki razgrađivale na jednostavnije dijelove, koji su zadržali organsku strukturu.

 

Terapijsko djelovanje naftalana:

– protuupalno

– vazodilatatorno

– desenzibilizirajuće

– djelovanje na metabolizam bjelančevina i elektrolita

– hipokoagulatorno djelovanje

– lokalno djelovanje

– djelovanje in vitro na proliferaciju i diferencijaciju keratinocita

– djelovanje na rast i razvoj stanica koža

Kupci koji su kupili ovaj proizvod također su kupili i

Naftalan ulje

125,00 kn

Naftalan krema

150,00 kn