Na
vrh
 

CandyI ti si dio ove priče
 

Bilo je to vrijeme velikih svjetskih promjena, Italija se pripremala za ponovnu izgradnju, za rast...

Godine 1945, u Mehaničkim radionicama za proizvodnju visoko-preciznog alata Eden Fumagalli u mjestu Monza nastaje MODEL 50, jedno od prvih čuda kućanskog blagostanja: prva, potpuno talijanska perilica rublja. Nastala je kao plod izuzetnog dara Edena Fumagallia, a službeno je javnosti predstavljena 1946. godine na Sajmu u Milanu.

Ime Candy tako ulazi u povijest. Od tada je njegov put obilježen brojnim uspjesima. Sinovi osnivača Candy-a, Enzo, Nišo i Peppino Fumagalli, pokreću proizvodnju perilica rublja, a sama proizvodnja kućanskih aparata postaje centar i snaga njihovog djelovanja. Nezaustavljiv, 1954. Candy dovodi do velikog zaokreta u načinu pranja: nastaje Bi-Matic, prva poluautomatska perilica rublja sa centrifugom.

Candy otvora u Francuskoj svoju prvu podružnicu u inozemstvu. Nakon samo šest godina perilica rublja postaje potpuno automatska: Candy napreduje velikim koracima putem inovacije.


I dok se detalji na perilici rublja usavršuju i obogaćuju, a perilica «uči» štedjeti vodu i energiju, na tržište dolazi Stipomatic, prva Candy perilica posuđa. Candy je otišao korak dalje. Sveučilište u Genovi dodjeljuje Nisu Fumagalliu, idejnom tvorcu velikog broja patentiranih proizvoda, laurea honoris causa na području Inženjerstva.

Za Candy 70-ih godina počinje nova, važna faza: radi se o kupnji drugih talijanski tvrtki, počevši sa parmskom La Sovrana-om, povijesnim imenom na području aparata za kuhanje te Kelvinator Italia, tvrtkom međunarodnog značaja specijaliziranom za proizvodnju hladnjaka i ledenica.

Candy sklapa dogovor i sa Kelvinatore America kako bi, sa američkom markom, proizvodio i komercijalizirao kućanske aparate po cijelom svijetu.
Osamdesete godine obilježene su još jednim važnim ciljem: međunarodnim širenjem Candy-a i daljnjom akvizicijom važnijih talijanskih tvrtki.

Evo etapa toga puta:

 • 1980. Candy kupuje Kelvinator UK i njegovu proizvodnu jedinicu u Bromborough (Engleska)
 • 1985. Grupi Candy se pridružuju dva uspješna talijanska imena: Zerowatt, proizvođač perilica i sušilica rublja, i Gasfire, tvrtka specijalizirana za ugradbene aparate za kuhanje.
 • 1987. Candy kupuje Rosieres, jednu od najprestižnijih francuskih tvrtki na području ugradbenih aparata za kuhanje.
 • 1992. Pridružuje se Mayc, jedna od najvažnijih španjolskih tvrtki koja se bavi proizvodnjom perilica sa punjenjem odozgo, poznatih pod nazivom Otsein.
 • 1993. Candy kupuje Ibernu, tvrtku specijaliziranu za zamrzavanje.
 • 1995. Candy kupuje Hoover European Appliances, europskog leader-a u proizvodnji usisavača, i njegove tri proizvodne jedinice u Gallesu, Škotskoj i Lisabonu.

Tijekom tih godina nastaju postrojenja u cijelom svijetu: Kina, Turska, Obala Bjelokosti, Sirija, Nigerija, Egipat, Sovjetski Savez...

 • 2003. Candy u Rusiji skapa ugovor sa tvrtkom Zavod.

  To je jedan joint venture koja dovodi do stvaranja nove tvrtke EDA (Energia Domestic Appliances)
 • 2004. Inovacije u proizvodnji su nezaustavljive: Candy je predstavio tržištu novi asortiman  “Aquamatic” perilica rublja i visoko inovativne hladnjake “Biocold Futura”.
  Hoover je skinuo tajnu sa novih perilica rublja ”Top Vision” i ”Nextra” kapaciteta 7,5 kg a najvažniji proizvod u asortimanu uređaja za održavanje podova je “The One”.
  Otvoreno je novo predstavništvo u Šangaju, Kina.
  Od prodaje je ukupno ostvareno 945 milliona €. Iznos sveukupne proizvodnje iznosi 5,6 miliona jedinica.

   
 • 2005.
  Obilježena je šezdeseta obljetnica od predstavljanja “Modela 50” prve Candy perilice rublja.
  Nove prekretnice u inovaciji proizvoda: novi asortiman Candy perilica rublja “Activa”   rezultat je o 60-godišnjeg iskustva u čijem je stvaranju posebna pažnja posvećena unaprijeđenoj izvedbi i visokoj energetskoj učinkovitosti. Novi modeli perilica-sušilica rublja mogu prati i sušiti 5 kg rublja.

  Hoover je ušao na tržište ugradbenih kućanskih uređaja: tri nove kolekcije distribuiraju se samo kroz maloprodajnu mrežu i kao već ugrađeni uređaji kod proizvođača kuhinjskog namještaja. “Vapormate” čistačom na paru proširen je asortiman uređaja za održavanje podova.
  Stečeno je vlasništvo nad tvrtkom „Vesta” iz Kirova, Rusija, proizvođača perilica rublja “Vyatka”. Kroz modernizaciju proizvodnog procesa i samog asortimana proizvoda Grupa Candy sada na ruskom tržištu nudi tri branda: “Vyatka“, “Candy“ i “Hoover“ uz komplementaran i diferencijalan tržišni položaj.

  Tvornica Podborany (Češka Republika) povećala se za dvostruko i sada je u Grupi jedini proizvođač hladnjaka i ledenica.
  Unatoč izazovima tržišta i stanju u svjetskoj ekonomiji, Grupa bilježi daljnji rast: od prodaje je ukupno ostvarena 1 milijarda € a ukupna proizvodnja iznosi 6 miliona jedinica.

  Candy sada ima tvornice po cijelom svijetu: Kina, Turska, Obala Slonovače, Sirija, Nigerija, Egipat, Rusija...


Danas je Candy, ojačan dugim i cjelovitim iskustvom na području kućanskih aparata, vodeće ime na međunarodnoj razini. Predstavlja prethodnicu u razvoju novih tehnologija, uvijek vodeći brigu o potrebama modernog potrošača i novog modela obitelji gdje su prioriteti odnosi i sloboda u življenju tih odnosa, te vrijeme za njihovo njegovanje.

Prikaz kao
Sortirano po
Prikaz po stranici

Candy vinski hladnjak CWC 150 EU

Candy predstavlja DiVino, novu liniju vinskih hladnjaka kapaciteta 21, 41 ili 72 boce - idealna kombinacija stila i praktičnosti. Upotpunite svoje obroke idealnim odabirom vina za svaku priliku i uživajte u čaši vina u krugu svoje obitelji i prijatelja. DiVino vinski hladnjaci održavaju razinu vlažnosti između 50% i 80% i jamče očuvanje vina na optimalnoj temperaturi, baš kao i u profesionalnom vinskom podrumu.
1.740,00 kn

Hladnjak Candy CCBS 5172 X

2.799,00 kn 2.469,00 kn

Hladnjak Candy CCV 1420 GL

3.699,00 kn 3.259,00 kn

Hladnjak Candy CCV 150 EU

Candy hladnjak CCV 150 vinski
1.899,00 kn 1.799,00 kn

Hladnjak Candy CCVA 155 GL

Candy hladnjak CCVA 155 GL vinski
2.399,00 kn

Hladnjak Candy CKCN 6232 IX

Nofrost CKCN 6232 IX - visina 200 cm
4.899,00 kn

Kombinirani hladnjak Candy CXSN 172 IXH "side by side"

Jamstvo 24 mj + produženo jamstvo na 60 mjeseci
7.199,00 kn 6.599,00 kn

Perilica posuđa Candy CDP 4725

2.499,00 kn 2.429,00 kn

Perilica rublja Candy AQUA 0835D

2.799,00 kn 2.499,00 kn

Perilica rublja Candy AQUA 1041D1

Najmanja na tržištu! Ne postoji niti jedna druga perilica s prednjim punjenjem koja pere 4 kg rublja na tako uskom prostoru. To može samo Aquamatic, zahvaljujući visoko razvijenoj tehnologiji i iznimnom iskustvu Candya u kreiranju perilica za male prostore. Kad je problem pronaći mjesto za perilicu, tu je Candy s rješenjem u obliku Aquamatica.
3.199,00 kn

Perilica rublja Candy CO4 1061D1

2.699,00 kn 2.349,00 kn

Perilica rublja Candy EVOT 10071D/1

2.999,00 kn 2.699,00 kn